konstdygnet 2018

Konstdygnet är en årlig konferens för alla som arbetar inom eller nära konstområdet. I år är temat "Förändring, förflyttning, förberedelse". Programmet knyts till konstnärer och organisationer som arbetar utifrån händelser och förändringar på olika nivåer och inriktning. Alltifrån det nära personliga till ett globalt perspektiv.
Kom och ta del av konst, nya idéer och bredda ditt nätverk!


Ibland vill vi ha en förändring av våra liv. Ibland kommer en förändring plötsligt och utan vår önskan och kullkastar vår tillvaro. Konstdygnet 2018 tar avstamp i Västerås konstmuseums nya utställning Ur aska. Här rör sig 15 konstnärer i de
spår som den stora skogsbranden 2014 satt i Västmanland och i människor som levt sina liv i eldhärjade områden. Med konst och konstnärliga praktiker i fokus lyfter Konstdygnet blicken. Förändringar och kriser påverkar oss på olika sätt, i det stora och i det lilla.

Konstdygnets föreläsningar, seminarier och workshops rör sig mellan klimatförändringarnas miljöpåverkan och hur en enskild konstnärs påtvingade förflyttning omskapar sättet att arbeta. Men berör även förberedelser, vad vi kan lära av spruckna samarbeten och hur vi kan arbeta proaktivt med våra konstverksamheter i ett kulturpolitiskt föränderligt landskap. Hur kan vi navigera, kommunicera, lära av varandra – inte minst av ungas perspektiv – i en värld som ständigt rör på sig med små och stora förändringar?

Konstdygnet arrangeras i ett samarbete mellan Region Västmanland, Västerås konstmuseum, Folkrörelsernas Konstfrämjande, Region Örebro län, Region Uppsala, Sörmlands museum och Sveriges Konstföreningar.

Varmt välkommen till Konstdygnet 2018!

BILJETTER OCH PROGRAM

Torsdag 11 oktober kl 11-18
Fredag 12 oktober kl 8.30-12
Pris 350 kr ink. moms, förtäring ingår.