VAD SOM GÄLLER PÅ karlsgatan 2
I SAMBAND MED CORONAVIRUSET

BESÖK PÅ MUSEET
Våra utställningar på Karlsgatan 2 är fortsatt öppna att besöka på egen hand, men observera att vi har begränsat besöksantal. På grund av rådande omständigheter får endast 50 personer vistas i våra museer samtidigt. Vid eventuell köbildning kommer vi dela ut biljetter med besökstider (varje hel timme).
 
Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

De aktuella öppettiderna är tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16
 
Det är viktigt att vi alla hjälps åt att motverka smittspridningen och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor.

ÖPPETTIDER
Vi ändrar våra öppettider tillfälligt. De aktuella öppettiderna är:
tisdag - fredag kl 10-17 och lördag - söndag kl 12-16.
 
KARLSGATAN KAFÉ
Just nu är Karlsgatan Kafé under omarbetning och ett nytt fräscht kafé öppnar till hösten 2020! Under sommaren kommer vi dock ha ett tillfälligt sommarkafé! Så det går fortfarande att få en fika och glass under ditt sommarbesök. Varmt välkommen!
 
KARLSGATAN BUTIK
Karlsgatan Butik har öppet som vanligt och följer museihusets öppettider och riktlinjer.

ARKIV OCH BIBLIOTEK
Arkiv och bibliotek på Karlsgatan 2 är stängt tillsvidare. Även om det inte går att besöka arkivet fysiskt så går det att mejla eller ringa som vanligt. Kontaktuppgifter hittar du på länsmuseets hemsida.
 
VISNINGAR
Alla visningar är inställda tills vidare.
 
KONFERENSLOKALER
Konferensbokningen är öppen, men vi följer rekommendationen på max 50 personer. Vi reserverar oss dock för snabba förändringar och förbehåller oss rätten att boka av och ställa in. Vid eventuella frågor, kontakta Informationen på tfn 021-39 32 22 eller e-post karlsgatan2@regionvastmanland.se.
 
PROGRAMVERKSAMHET
Alla program på Karlsgatan 2 är inställda tills vidare. Trots att programmen på plats är inställda så fortsätter museerna verksamheter, om än i andra former. Håll koll på respektive musems hemsida och följ dem i deras sociala medier för mer information. 
 
► Västerås konstmuseum

► Västmanlands läns museum


Museerna följer Region Västmanlands, Västerås stads och Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hanteringen av Coronaviruset och följer utvecklingen noga. Eventuella förändringar i verksamheten meddelas löpande via hemsidan.