EN MÖTESPLATS FÖR ALLA

Mimerverkstaden på Karlsgatan byggdes 1911-12 och 1914-15. Byggnaden, som ritades av stadsarkitekt Erik Hahr, är en av de största och mest framträdande byggnaderna från ASEA:s tidiga år i Västerås. Otaliga är de västeråsare som arbetat åtminstone någon del av sitt liv ”På Mimer”, eller på ”Sotis” som det hette i folkmun. I dag har tillverkningsindustrin i Mimerkvarteret fått ge vika för bland annat kontor och gymnasieskolor.

Karlsgatan 2 är idag en mötesplats för konst och kulturarv.
Ett hus med två museer: Västerås konstmuseum och Västmanlands läns museum.

Här kan du besöka museernas utställningar, gå på visningar, vara med på workshops,lyssna på föredrag och uppleva en rad olika evenemang för både stora som små. Du kan även besöka vårt arkiv och bibliotek där det finns böcker och föremål, foton, kartor och ritningar av hus.

På entréplan kan du ta en fika i Karlsgatan Kafé eller handla i Karlsgatan Butik. I butiken finns designprodukter för olika tillfällen och smaker.

Hos oss kan du även hyra moderna lokaler, med hög tillgänglighet, i en industrihistorisk miljö. Det finns lokaler som är avsedda för möten, föreläsningar och seminarier.

På Karlsgatan 2 finns något för alla.

Välkommen!