kommande utställningar

Olle Beartling, Nobir, olja på duk, 1956 Olle Beartling, Nobir, olja på duk, 1956

Abstrakt – Reflexioner från samlingen
7 oktober 2017 - 21 oktober 2018


Den abstrakta konsten är icke-föreställande. Den avbildar inte någon tydlig och detaljrik verklighet eller berättelse. Abstrakt konst kan visa det vi inte har förmåga att förstå utan bara kan uppleva. Matematik, filosofi och geometri kan ge andra ingångar till konsten utöver det som en verklighetstrogen bild kan förmedla. Den abstrakta konsten kan vara ett objekt i sig själv, ett resultat av konstnärens vilja att skapa, den kan förtydliga en tanke eller en känsla. I utställningen Abstrakt - Reflextioner från samlingen visas abstrakta objekt, skulpturer, målningar och grafik ur Västerås konstmuseums samling.

Västerås konstmuseum

Pierre Forssell – Formgivare och silversmed

25 november 2017 - 4 februari 2018

Med vackra och estetiska former väcker Pierre Forssells föremål vårt habegär. I drygt 30 år var han verksam vid Skultuna Messingsbruk. Hans tidtypiska modernistiska former höjde bruket till en ny status. Forssells medverkan i H55-mässan i Helsingborg 1955 fick stor uppmärksamhet.

Västerås konstmuseum
 

IC-98 Abendland (Hours, Years, Aeons)
2 december 2017 - 4 februari 2018


Den finska konstnärsduon IC-98, består av Visa Suonpää och Patrik Söderlund. Abendland (Hours, Years, Aeons) är ett videoverk som inköptes till Västerås konstmuseums samling 2016. Verket premiärvisades som Finlands bidrag på Venedigbiennalen 2015.

Västerås konstmuseum
 

Blåmes Gunnar Aus/N Blåmes Gunnar Aus/N

Vinnare och förlorare i svensk natur
9 december 2017 - 11 mars 2018


Mäktiga havsörnsvingar har blivit en vanlig syn på himlen. Men luften fylls inte längre av lärksång. Allt fler gäss sprider sin spillning på stränderna. Allt färre starar kilar omkring i gräsen. Vargen är tillbaka i våra skogar. Förutom älg kan den i dag jaga vildsvin och dovhjort som ökat explosionsartat. Följ med in i denna vackra fotoutställning som tar upp ett ämne som berör oss alla. Vår djurvärld förändras hela tiden. Några vinner, andra förlorar. Ibland beror det på oss, ibland på faktorer som vi inte råder över eller ens känner till. En fotoutställning producerad i samverkan mellan föreningen Naturfotograferna och Naturhistoriska riksmuseet.

Västmanlands läns museum