kommande utställningar

Ull för livet
22 september - 27 september 2018


Ingen annan fiber är så hållbar, praktisk och miljövänlig som ullen. Få upp ögonen för den fantastiska svenska ullen i vandringsutställningen Ull för livet som är framtagen av Sveriges hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare som strävar efter att skapa samverkan och lyfta ullnäringen i landet ur ett hantverks- och kunskapsperspektiv. 


Västmanlands läns museum

Ateljé Wijgård
1 december 2018 - 24 mars 2019


För 100 år sedan, år 1918, öppnade porträttfotografen Emil Wijgård en egen ateljé i Västerås. Den drev han fram till sin pension 1950. Verksamheten togs sedan över av sonen Kjell Wijgård, som fortsatte fram till 1980. En fantastisk bildsamling finns kvar, med porträtt och fotografier av allt från de egna barnen, nygifta, konfirmander, bönder och stadsbor. I fotosamlingen hittar man dokumentation av såväl staden Västerås som den omgivande landsbygden i förändring. Utställningen är ett samarbete med Emil och Kjells barn och barnbarn. De har valt ut bilder och en del föremål, som berättar om en lång fotografgärning som sträcker sig över nästan ett helt sekel.

Västmanlands läns museum

Västerås stads kulturstipendiater i bild 2017– 2018
1 december 2018 - 27 januari 2019


Västerås stads kulturstipendier i bild delas ut varje år. I utställningen visas två årgångar av stipendiater. 2017 års stipendiater som är Johanna Ehde, Frida Lundén och Jakob Ojanen. Samt 2018 års stipendiater som är Björn Camenius och Lisa Juntunen Roos.

Västerås konstmuseum